Biografia

Xavier Tondo Volpini va néixer a Valls el 5 de novembre de 1978 i va arribar a professional amb l’equip Paternina el 2003. Després de passar per l’equip portuguès Barbot-Gaia, va aconseguir les primeres victòries professionals el 2005 amb l’equip Catalunya-Àngel Mir, la més important la Volta a l’Alentejo. Aquest mateix any, va acabar en cinquena posició a la Pujada al Naranco.

El 2006 va fitxar pel Relax-GAM, equip amb el qual assolí la quinzena posició a laVolta al País Basc. Havent de participar a la Vuelta a España, va topar amb un isard tot entrenant als Pirineus el mes de juliol, que l’obligà a posar fi a la temporada.

Retorna el 2007 amb l’equip portuguès LA-MSS amb èxits. Aconseguint dues de les principals curses professionals portugueses: el Trofeu Joaquim Agostinho i la Volta a Portugal. Les seves bones actuacions durant la temporada el col·loquen setè al rànquing de l’UCI Europa Tour.

El 23 de maig de 2011 Xavi Tondo Volpini va perdre la vida en un accident domèstic a Sierra Nevada on es preparava amb l’equip per participar al Tour de França.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*